Hoe kun je acrylverf verdikken?

Acrylverf kun je verdikken met een gel medium. Het is belangrijk dat je eerst het gel medium op je palet neerlegt en dan pas de kleur toevoegt. Meng dit goed door elkaar. Gebruik hiervoor een paletmes en breng het aan.

Stappen om acrylverf te verdikken

In vier eenvoudige stappen kun je acrylverf verdikken. De benodigdheden om acrylverf te verdikken zijn:

Heb je nog geen Gel Medium? In de onderstaande uitleg gebruik ik Amsterdam Extra Heavy Gel Medium.

1. Breng een hoeveelheid extra heavy gel medium aan op je schilderspalet

Neem een hoeveelheid extra heavy gel medium en breng dit aan op je palet. Persoonlijk pak ik flink veel extra heavy gel medium om de acrylverf goed te verdikken.

2. Voeg de acrylverf toe

Pak nu een klein beetje van de kleur acrylverf die je graag wilt verdikken. Het is belangrijk dat je eerst het gel medium aanbrengt op je schilderspalet en pas daarna de acrylverf.

3. Meng de gel medium en acrylverf

Meng de gel en acrylverf goed door elkaar. Zelf vind ik het makkelijk om te mengen met een paletmes, maar al meng jij liever met een penseel wie ben ik dan om je tegen te houden 😉

Het belangrijkste is dat je tijd neemt om te mengen, zodat het een egaal geheel wordt.

In principe is de verdikte acrylverf nu gereed voor gebruik. Meng je met een kwast of een penseel? Opgedroogde acryl met gel medium tussen de haren is heel lastig te verwijderen. Maak deze dan ook direct na gebruik schoon voor langdurig plezier van je kwast of penseel.

Tip: gebruik voor meer structuur op het doek eens een paletmes 🙂

Bekijk hier een kort filmpje over hoe je acrylverf kunt verdikken met extra heavy gelmedium.

Gel mediums voor verdikken

Gel mediums heb je in verschillende diktes. Je hebt bijvoorbeeld de gewone, medium, heavy en extra heavy gel mediums. Persoonlijk adviseer mensen altijd om de heavy of extra heavy gel medium te kopen om acrylverf te verdikken. Simpelweg omdat je het medium en acrylverf kan verdunnen en vloeibaarder of minder dik kunt maken door er water aan toe te voegen.

extra heavy gel medium tube

Het is raadzaam om het gel medium van hetzelfde merk te kopen als de acrylverf. Royal Talens heeft een hele mooie lijn en beschikken over uiteenlopende toevoegingen of materialen. De producten zijn goed op elkaar afgestemd en zorgen voor een mooi resultaat!

Bekijk ook eens mijn post over acrylverf verdunnen.

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.