Altijd de juiste kleuren mengen met het schilderspalet van Mandy Groot

Leer hoe je de primaire kleuren beter kunt combineren
Begrijp de secundaire kleuren en wat je er mee kunt doen
Het schilderspalet is ontwikkeld door een ervaren kunstenares
Gebruik het schilderspalet keer op keer, telkens weer!

Experimenteren met kleuren is leuk om te doen

Het mengen van kleuren is een essentieel onderdeel van het schilderen van portretten. Het is erg leuk om te experimenteren met verschillende kleurcombinaties en te blijven oefenen om het mengen van kleuren onder de knie te krijgen. Met mijn schilderspalet wordt het mengen van kleuren een feestje!

Veelgestelde vragen met kleuren mengen

Hoe maak je de kleur zalm?

Om de kleur zalm te maken gebruik ik geel en rood. Ik laat twee varianten zien en gebruik hiervoor twee verschillende kleuren rood en bij beide dezelfde kleur geel.

Hoe moet je kleuren mengen?

Kleuren mengen is heel leerzaam en leuk om te doen! Om mezelf uit te dagen kleuren te mengen gebruik ik weleens een kleurenkaart van de bouwmarkt. Deze probeer ik dan na te maken.

Hoe maak je de kleur paars?

Om de kleur paars te maken heb je twee primaire kleuren nodig. Namelijk, rood en blauw. Door de primaire kleuren samen te voegen ontstaat er een secundaire kleur, in ons geval is dat de kleur paars.

Hoe maak je de kleur taupe?

De kleur taupe maak ik door kleuren te mengen. Mijn ervaring is dat er veel varianten bestaan over hoe de kleur taupe eruit zou moeten zien. Ik laat je dan ook mijn manier zien. Bekijk hier de video.

Wat zijn primaire, secundaire en tertaire kleuren?

De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw en staan ook wel bekend als RGB. Secundaire kleuren ontstaan wanneer je primaire kleuren met elkaar mengt.

Hoe maak je de kleur oranje?

De kleur oranje maak je door de kleuren geel en rood te mengen. Probeer eens te experimenteren met verschillende kleuren rood en geel en je zult zien dat je verschillende kleuren oranje krijgt.

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.