Mandy Groot

Mijn naam is Mandy Groot en ben gepassioneerd over schilderen. Het is voor mij een heerlijke manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Ik kan ervan genieten als kleuren elkaar ontmoeten, omhelzen of juist extra in de eigen kracht laten staan. Welk samenspel of duel er ook plaatsvindt: het doet sowieso iets voor een portret!

Zolang als ik mij kan herinneren (ruim 40 jaar) heb ik getekend. Ooit pakte ik, net zoals jij, mijn eerste potlood en ben ik ‘gewoon’ begonnen met tekenen en schilderen. Al snel kwam ik erachter dat ik steeds beter begon te worden waardoor ik nog meer plezier kreeg in het creatief bezig zijn. Dit werd ook opgemerkt door anderen en al snel werd ik gevraagd voor het maken van schilderijen, geboortekaartjes en portretten. Zelf was ik altijd zo enthousiast over mijn kunstwerken dat ik graag wilde vertellen hoe ik het had aangepakt. Maar de mensen die mij hadden gevraagd om wat te maken waren enkel geïnteresseerd in het eindresultaat.

Het was voor mij daarom een logische stap om als schilderdocent aan de slag te gaan en als docent mijn kennis en ervaring op het gebied van teken- en schildertechnieken te delen met anderen. Ik krijg enorm veel energie wanneer ik zie dat al mijn cursisten progressie boeken en ik iedereen elke les wel weer wat nieuws kan leren.

Mandy Groot teken- en schilderdocent

YouTube video's boordevol met tips & tricks

Ik vind het leuk om te experimenteren met verschillende producten en technieken. En heb gemerkt dat elk product zijn eigen charme heeft. Dit helpt mij om een (voor mij) goede keus te maken om een specifiek effect te bereiken in mijn werk.

Schilderen/ tekenen is voor mij een heerlijke manier om te ontspannen. Dan maak ik een schilderij of ga gewoonweg experimenteren. Naast het feit dat dit zeer waardevol en leerzaam is werkt het ook nog eens heel ontspannend: het mag een heus schilderij worden, maar het hoeft niet en dat werkt bevrijdend voor mij.

Bijna iedere week maak ik een video en die plaats ik op YouTube. Zo hoop ik mijn kennis over te dragen en anderen te motiveren om te gaan schilderen.