Teken-10-daagse

De teken-10-daagse is een jaarlijks initiatief om lekker bezig te zijn met tekenen en schilderen. Er is geen goed of fout en iedereen mag meedoen! De editie van dit jaar zit er helaas alweer op! Maar al wil je volgend jaar meedoen, laat dan je gegevens achter. Ik stuur je een mail wanneer de volgende editie weer begint.

Teken 10 daagse creaties van een schildpad

Wat houdt de teken-10-daagse in?

  • 10 achtereenvolgende dagen krijg je in de ochtend een opdracht;
  • Hiervan maak je een tekening of schilderij (afhankelijk van hoeveel zin/tijd je die dag hebt), het maakt niet uit hoe eenvoudig of uitgebreid je tekening/schilderij is;
  • Het resultaat deel je in de groepsapp;
  • Het doel is enkel en alleen 10 dagen achtereen iets te tekenen of schilderen. Het maakt niet uit hoe groot, klein, uitgebreid of eenvoudig je schets, tekening of schilderij is!

Wist je dat tekenen stress vermindert?

Wist je dat door te tekenen we onze rechterhersenhelft activeren? Dankzij tekenen dwingen onszelf om meer gebruik te maken van deze rechterhersenhelft. Onderzoek heeft laten zien dat het cortisolniveau in ons lichaam daalt tijdens het tekenen. Kort door de bocht, dit betekent minder stress en meer mindfulness.

Daarnaast gaven de deelnemers van dit onderzoek aan zich meer ontspannen te voelen na het tekenen (of schilderen). Daarbij gaven ze aan in een 'flow' te komen en helemaal op te gaan in het tekenen.

Creaties van voorgaande edities

Schrijf je in voor de volgende editie van de teken-10-daagse

Ik stuur je een mail wanneer de volgende editie weer begint.

Winkelwagen