Wat kost het om een portret te laten maken?

Het laten tekenen of schilderen van een portret kan erg kostbaar zijn. Hier zijn verschillende redenen voor, zoals de tijd die het in beslag neemt om het portret te maken. Maar ook alle jaren en uren die een kunstenaar heeft geïnvesteerd om te leren hoe zij prachtige portretten kan maken.

Een portret tekenen of schilderen kost veel tijd

De tijd die ik aan een portret besteed, is afhankelijk van hoe het portret uitgevoerd moet worden. Een olieverf of pastel portret kost mij meer tijd dan een grafiet tekening. Daarnaast zorgt het formaat ervoor dat een portret meer/minder tijd in beslag neemt. Doorgaans ben ik minimaal 5 uur bezig met een grafiet tekening van ongeveer 20 x 30 cm. 

Een portret gemaakt met bijvoorbeeld soft pastel of olieverf kost meer tijd. Dit komt onder andere doordat het mengen van de kleuren de nodige tijd in beslag neemt.  

Minimale eisen voor een mooi portret

Portret schilderij van Demi Wals gemaakt door Mandy Groot

De teken- en schildersmaterialen die ik gebruik zijn van hoogwaardige “Artist” kwaliteit. Doordat ik er veel mee geoefend heb weet ik wat ik kan verwachten van bijvoorbeeld potloden en/of verf. Op die manier kan ik mij volledig richten op het tekenen/schilderen van het portret. 

Het is de bedoeling dat de klant lang van het portret kan genieten. Om die reden verdient de zogenaamde drager (papier, doek of paneel) waar ik op werk ook de nodige aandacht. De combinatie van de hoge kwaliteit van de drager en potlood, pastel en/of verf helpt om tot een super resultaat te komen!

Naast goede materialen is een duidelijk voorbeeld van degene waar een portret van gemaakt mag worden onmisbaar! Zorg voor een goede, scherpe foto waar je veel details op kunt zien.

Tips voor het laten maken van een portret schilderij

Geef aan met welk materiaal je wilt dat het portret gemaakt wordt en welk formaat je voor ogen hebt. 

Zorg vooral voor een duidelijke foto! Het helpt ook als er meer foto’s aangeleverd worden om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen. Denk hierbij aan verschillende emoties zoals lachend of serieus kijkend.

Het is ook zinvol op voorhand aan te geven wanneer het portret gereed moet zijn, zodat er een inschatting kan worden gemaakt of de gewenste termijn haalbaar is.

Wat kost het om een portret door mij te laten maken?

Voorbeeld van een portret schilderij met olieverf

Op dit moment heb ik ruimte voor nieuwe opdrachten. Mocht u interesse hebben dan kunt u gemakkelijk contact met mij opnemen door een bericht te sturen via mijn contactformulier. Ik neem dan contact met u op om de mogelijkheden te verkennen.

Formaat voorbeeldPrijs
30 x 40 cmVanaf €1200,-
40 x 60 cmVanaf €2200,-
80 x 120 cmVanaf €5000,-

Liever zelf leren hoe je portretten kunt maken?

Ik heb een online cursus portret tekenen en schilderen ontwikkeld die voor iedereen is te volgen!

De cursus is opgenomen en je kijkt letterlijk mee over mijn schouder. Ik leer je alle trucjes van portret tekenen. En ik doe alles voor zodat je precies kan zien hoe je portretten moet tekenen.

Ga aan de slag met leuke oefeningen om het portretschilderen -en tekenen onder de knie te krijgen. De opdrachten zijn leerzaam en helpen je om prachtige portretten te maken.

Bepaal je eigen tempo en kijk de video’s zo vaak als je wilt. Je behoudt levenslang toegang tot de video’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *