Mandy Groot

Welke roller heb ik nodig voor acrylverf?

Eigenlijk maakt het niet veel uit welke verfrollers je voor acrylverf pakt. Je kunt prima terecht bij een kunstenaarswinkel. Daar vind je speciale hobby rollers, bijvoorbeeld een Linoroller, Paddle roller en ook Rubberen roller. Naast deze rollers zijn er nog andere varianten die je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt kunt kopen. De verschillende rollers hebben hun eigen specifieke effect en dat is enorm leuk om mee te experimenteren in een laag acrylverf.

Wil je even snel een achtergrond van kleur voorzien? Het gebruik van een roller kan je helpen gave effecten te creëren! Daarnaast zijn ze super handig wanneer je een groot doek hebt, bijvoorbeeld een doek van 1 x 1 meter.

Rollers voor acrylverf uit de bouwmarkt

Vachtroller: normaal gesproken wordt een vachtroller gebruikt voor het verven van muren en plafonds. Voor acrylverf kun je de vachtroller gebruiken als achtergrond. Dit geeft leuke effecten en je zou nog kunnen experimenteren met een langharige of kortharige roller. Een kortharige vachtroller geeft je een wat strakker en gladder resultaat. Terwijl de langharige roller juist wat een wat grover resultaat geeft.

Schuimroller: je kunt een schuimroller het beste gebruiken wanneer je een sinaasappelhuid structuur wilt op je achtergrond.

Viltroller: een viltroller neemt veel verf op en wordt veel gebruikt voor verf op waterbasis. Een viltroller zorgt voor een gladde structuur en voorkomt een sinaasappelhuid.

Structuurroller: deze roller geeft een grove structuur. Mocht je op zoek zijn naar een grovere achtergrond of grover effect voor je acrylverf dan is een structuurroller zeker een optie!

Verschillende roller(s) gebruiken voor verrassende effecten in acrylverf

Rubberen roller: een rubberen roller duwt de verf als het ware over het doek waardoor je de verf goed kunt verspreiden in een dunne laag.

Paddle roller: voor een ribbelend effect zou je een paddle roller kunnen gebruiken.

Persoonlijk vind ik het erg leuk om mij te laten verrassen door de effecten van verschillende rollers. Een leuke techniek om te proberen is om wat verschillende kleurtjes op je canvas doek te doen en daar met je roller over heen te gaan en kijk wat er gebeurd!

Gebruik een spons om mooie achtergrondkleur aan te brengen met acrylverf

Je verwacht het misschien niet, maar een spons kun je heel goed gebruiken om een achtergrond mee aan te brengen. De sponsen kun je gewoon uit de supermarkt meenemen. Gebruik de zachte kant van de spons om de verf aan te brengen. Dit is tevens geschikt om op je doek de kleuren te blenden.

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.