Hoe kun je acrylverf vlekken verwijderen uit kleding?

Als je acrylverf vlekken uit je kleding wilt verwijderen is het belangrijk er zo snel mogelijk bij te zijn! Probeer het met water schoon te maken in combinatie met een groene zeep of gewone (hand)zeep. Je verwacht het misschien niet, maar handdesinfectant is ook een effectief middel om acrylverf vlekken uit je kleding te verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen en ik zou je dan ook adviseren altijd een schort te dragen tijdens het schilderen 🙂

Acrylverf is niet uitwasbaar wanneer je een kledingstuk met een acrylverf-vlek zo in de wasmachine gooit. Het is aan te raden om speciale aandacht te geven aan de vlek. Persoonlijk verwijder ik acrylverf vlekken uit mijn kleding door de vlek een beetje nat te maken met water. Dan pak ik een beetje groene zeep (of handzeep) en wrijf ik deze zachtjes in de vlek. Ik blijf dan net zo lang wrijven (soms ook een beetje met m’n nagels) tot de zeep een beetje begint te schuimen. Vaak zie ik dan de verf al los komen. Vervolgens laat ik het een klein uurtje intrekken en doe het daarna in de wasmachine.

Acrylverf uit kleding verwijderen met handdesinfectant

Een ander middel waarmee je acrylverf kunt verwijderen is handdesinfectant. De hand-disinfectant kun je direct op de vlek doen. Laat de handdesinfectant even op de acrylverf vlek zitten en wrijf de desinfectant ligt met je nagels in de verf vlek en dan zie je het langzaam oplossen. Zit er toch nog een beetje acrylverf? Dan adviseer ik je om er nog wat groene zeep of gewone handzeep op de vlek te doen. Blijf net zo lang wrijven op de vlek totdat de zeep begint te schuimen. Laat dit even intrekken en doe het in de wasmachine.

Wanneer de acrylverf echt helemaal is ingedroogd in je kleding dan is de kans klein dat je het echt helemaal uit je kleding kunt verwijderen. Mocht het na de eerste keer poging niet lukken met een van de bovenstaande methodes dan kun je het altijd nog een tweede keer proberen. Het zou zomaar kunnen dat na een tweede poging de vlek toch iets minder zichtbaar is geworden of zelfs compleet weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen