De beste aquarelpotloden om mee te werken

We hebben onderzoek gedaan naar de beste aquarelpotloden voor zowel beginners als gevorderden. Aquarelpotloden zijn enorm toegankelijk en je hebt snel onder de knie, mits je de juiste aquarelpotloden hebt natuurlijk 😉

In dit onderzoek naar de beste aquarelpotloden kijken we onder andere naar aquarelpotloden van Caran d’Ache, Faber Castell en Action.

Ik heb alle potloden uitvoerig getest op de volgende kenmerken:

  • Zachtheid van het potlood
  • Kleurafgifte van het aquarelpotlood
  • Oplosbaarheid van pigment door water
  • Aquarel-achtige uitstraling
  • Prijs-kwaliteit verhouding

Om er zeker van te zijn dat je de beste aquarelpotloden kiest, raad ik je aan om deze pagina tot het einde te lezen.

1. Caran d’Ache Aquarelpotloden

Caran d'Ache aquarelpotloden

Caran d’Ache aquarelpotloden zijn uitermate geschikt voor tekenen in detail.

+ Geschikt voor details
+ Kleuren mengen goed
+ Aquarel effect is mooi
+ Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding
– Gericht op de professionals

Als je gedetailleerd wilt tekenen dan zijn deze 3mm aquarelpotloden van Caran d’Ache echt iets voor jou. De potloden zijn prijzig, maar gezien de kwaliteit is het een eerlijke prijs. Ze zijn heerlijk om vast te houden en te gebruiken. De kleuren zijn gemakkelijk te mengen en deze set van 30 aquarelpotloden bevat alle kleuren die je nodig hebt.

Nieuwsgierig naar het gebruik van de aquarelpotloden? Dan is deze uitgebreide review over de werking van Caran d’Ache aquarelpotloden iets voor jou.

2. Faber Castell Aquarelpotloden

Faber-Castell aquarelpotloden

Faber-Castell aquarelpotloden zijn kwalitatief uitstekend, bevatten een hoog pigment en zijn goed water vermengbaar.

+ Goede kwaliteit
+ Hoog pigment
+ Voldoende kleuren
+ Water vermengbaar
+ Goede prijs
– Overkill voor startende beginners

Faber-Castell Aquarelpotloden behoren tot de hoogste kwaliteit met een hoog pigmentgehalte. De sets zijn verkrijgbaar in 24, 36, 48, 60, 72 en 120 stuks. De set van 36 stuks bevat voldoende kleuren om diverse creaties te maken. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Voor startende beginners hebben de aquarelpotloden van Faber-Castell mogelijk een iets te goede kwaliteit om gewoon eens te ‘proberen’.

Nieuwsgierig naar het gebruik van de aquarelpotloden? Dan is deze uitgebreide review over de werking van Faber-Castell potloden iets voor jou.

3. Aquarelpotloden Action

Aquarelpotloden Action

Aquarelpotloden van de Action hebben geen fantastische kwaliteit, maar werken goed genoeg om mee te beginnen.

+ Geschikt voor beginners
+ Bevat een aquabrush om ook onderweg te aquarellen
+ Handig opberg- en meeneemblik
+ Goedkoop
– Kleur kwaliteit valt tegen
– Aquarel-effect niet altijd even mooi
– Bevat niet alle kleuren voor natuurtekeningen

Deze set van 24 aquarelpotloden is perfect voor beginners. Het bevat een handige aquabrush, waardoor je zelfs onderweg kunt aquarellen. Het handige opberg- en meeneemblik maakt het gemakkelijk om overal aan de slag te gaan. Bovendien is deze set zeer goedkoop. Maar let op, goedkoop kan duurkoop zijn. Wij vinden de kleurkwaliteit teleurstellend en het aquarel-effect van deze aquarelpotloden niet altijd even mooi.

Nieuwsgierig naar het gebruik van de aquarelpotloden? Dan is deze uitgebreide review over de werking van deze Action aquarelpotloden echt iets voor jou.

4. Aquarelpotloden Brutfuner AliExpress

+ Geschikt voor beginners
+ Veel kleuren
+ Geschikt voor eerste lagen (niet voor professioneel gebruik)
+ Goedkoop
– Potloodpunt breekt snel
– Verpakking is niet zo goed
– Harde druk nodig met tekenen

Deze aquarelpotloden van Brutfuner zijn ideaal voor beginners, omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn. De set bevat een ruim aanbod van kleuren, wat ideaal is voor het creëren van verschillende kunstwerken. Ze zijn perfect voor het aanbrengen van de eerste lagen, hoewel ze mogelijk minder geschikt zijn voor professioneel gebruik. Bovendien zijn deze aquarelpotloden zeer betaalbaar. Helaas kunnen sommige gebruikers merken dat de potloodpunten snel breken, en de verpakking laat wat te wensen over. Om de gewenste kleureffecten te bereiken, kan het zijn dat je wat meer druk moet uitoefenen tijdens het tekenen.

Conclusie

De aquarelpotloden van Caran d’Ache hebben een uitstekende kwaliteit en zijn ideaal voor gedetailleerd werk. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Maar de potloden zijn overduidelijk gericht op de ambitieuze en gevorderde kunstenaars.

Aquarelpotloden van de Action zijn geschikt voor beginners, hebben een handige aquabrush en een handig opbergblik. De kleurkwaliteit en het aquarel-effect vinden we tegenvallen. Maar voor de startende beginners zijn deze potloden prima.

De absolute winnaar van deze vergelijking van aquarelpotloden, zijn de van Faber-Castell. Dit zijn naar onze mening de beste aquarelpotloden, omdat ze prettig werken en een hoog kleurpigment bevatten. Daarnaast zijn ze goed vermengbaar met water en geven een prachtig aquarel-effect.

Winkelwagen