Wat is het verschil tussen oliepastels van Van Gogh en Gallery?

Er zijn verschillen tussen de oliepastels van Van Gogh en Gallery, hoewel ze beide populaire merken zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

  1. Prijs: Van Gogh oliepastels zijn over het algemeen duurder dan Gallery oliepastels.
  2. Kwaliteit: Van Gogh oliepastels worden beschouwd als van hogere kwaliteit dan Gallery oliepastels. Ze zijn gemaakt met fijnere grondstoffen en bevatten meer pigment.
  3. Keuze: Van Gogh heeft een beperkter kleurenpalet beschikbaar dan Gallery.
  4. Verpakking: Zowelde oliepastels van Van Gogh als de Gallery oliepastels worden geleverd in een geplastificeerde, kartonnen doos.
  5. Gebruik: Van Gogh oliepastels zijn ideaal voor meer ervaren kunstenaars, terwijl Gallery oliepastels beter geschikt zijn voor beginners of voor casual gebruik.

In het algemeen zijn Van Gogh oliepastels een betere keuze voor degenen die op zoek zijn naar een hoge kwaliteit en premium product, terwijl Gallery oliepastels een uitstekende optie zijn voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare en toegankelijke keuze.

In deze video laat ik je zien hoe je aan de slag kunt gaan met oliepastels. Ik werk op Bristol papier en ik laat je zien hoe je met een doezelaar kunt werken. Hieronder vind je alle materialen die ik gebruik, zodat je ze op je gemak nog eens kunt bekijken.

Ik werk met twee verschillende merken oliepastel: Van Gogh en Gallery. Van Gogh oliepastels zijn wat harder, terwijl de Gallery oliepastels wat zachter zijn. Ik begin met de Van Gogh oliepastels en schets een eenvoudige peer op Bristol papier, dat glad en wat steviger papier is. Ik werk op een wat rommelige manier en test hoe het mengen van de kleuren gaat met een doezelaar. Ik gebruik onder andere sap groen, vermiljoen, oranje, permanent green medium en lichtgeel.

Het verschil tussen de twee merken valt meteen op. Ik merk dat de Van Gogh oliepastels niet makkelijk te mengen zijn met de doezelaar en dat het moeilijk is om de lijntjes te vervagen. Met de Gallery oliepastels gaat het mengen veel makkelijker en krijg je een mooie blend van de kleuren.

Dit is gewoon een test om te kijken hoe de twee merken verschillen. Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt over oliepastel en de verschillen tussen de merken Van Gogh en Gallery duidelijk zijn. Vergeet niet om in de beschrijving te kijken welke kleuren ik gebruik en waar je de materialen kunt vinden.

Winkelwagen