Wat is acryl inkt?

In de volksmond spreken we van acryl inkt, maar de werkelijke naam is acrylic ink of in het Nederlands acryl inkt. Het is natuurlijk geen probleem wanneer je in een schilderswinkel vraagt naar acryl inkt, want de eigenaar weet precies wat je bedoeld en helpt je graag verder.

Acryl inkt is een extreem vloeibare en goed verdunde acrylverf. Acryl inkt is vergelijkbaar met traditionele inkt op basis van kleurstof, maar heeft een hogere lichtechtheid en blijft dus langer mooi. Doordat acryl inkt vergelijkbaar is met een traditionele inkt kun je deze inkt goed gebruiken om bijvoorbeeld te schrijven met een kroontjespen.

De pigmenten in acyl inkt zijn goed fijn gemaakt dat ondanks het zo vloeibaar is alsnog vloeikracht heeft. En door de vloeikracht van de inkt is het heel makkelijk te bewerken. Je kunt er als het ware mee aquarelleren. Houd er wel rekening mee dat de acryl inkt heel vlot droogt.

Acryl inkt zit in een flacon met een pipet in de dop. De flacon heeft een brede halsopening waardoor je makkelijk de pipet kunt gebruiken en de inkt goed gedoseerd kunt aanbrengen op papier of doek.

Een groot voordeel van acryl inkt is dat het goed te combineren is met alle acryl gebaseerde producten. Voor een aquarel effect kun je de inkt met water gebruiken en daarnaast is acryl inkt ook geschikt voor kalligrafie. Acryl inkt kan ook worden gebruikt voor Airbrush of technische pen.

De eigenschappen van acryl inkt op een rijtje

  • Goed te combineren met andere acryl producten
  • Het is vermengbaar met water
  • Na drogen waterbestendig
  • Droogt snel
  • Extreem dun, vloeibaar
  • Vergelijkbaar met traditionele inkt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen