String Gel van Liquitex: wat kan je er mee?

String Gel van Liquitex is een medium voor kunstenaars en hobbyisten die tekenen en schilderen. De naam zegt het al een beetje, String Gel is een gel waarmee je zogenaamde lijnen (strings) kunt maken. Een leuke toevoeging in je kunstwerk. Het geeft textuur, diepte en dynamiek. En daarmee geef je jouw kunstwerk een uniek karakter. Vandaag laat ik je zien wat het precies is, waarom het leuk is om met String Gel te werken en hoe je het kunt gebruiken.

Voordat ik dieper in duik op de String Gel, wil ik mijzelf graag even kort voorstellen. Mijn naam is Mandy Groot en teken en schilder al ruim 40 jaar. Daarnaast ben ik ook teken- en schilderdocent. Het kan zelfs zo zijn dat je al eerder op mijn website bent geweest, want deze staat vol met teken- en schilderinspiratie. Of mogelijk ken je mij al van mijn filmpjes die op YouTube staan. Als allerlaatst wil ik graag nog even zeggen dat ik de meest uitgebreide online cursus portret tekenen en schilderen heb ontwikkeld waar ik erg trots op ben 🙂

Genoeg daarover, laten we lekker gaan kijken naar de String Gel van Liquitex.

Wat is String Gel van Liquitex?

String Gel van Liquitex is een medium dat is ontworpen om textuur en diepte toe te voegen aan schilderijen en mixed-media kunstwerken. Het is een gelachtige substantie die een ‘geleiachtige’ of draderige textuur heeft wanneer het wordt aangebracht. Deze textuur kan worden gebruikt om interessante en leuke effecten te creëren, zoals reliëf, gelaagdheid en driedimensionaliteit.

String Gel kan worden gemengd met acrylverf, acrylic ink. String Gel laat zich makkelijk mengen en je kunt er de leukste effecten mee creëren! Ook goed te gebruiken in combinatie met andere mediums, zoals bijvoorbeeld puimsteen.

Waarom is String Gel zo leuk om mee te werken?

Werken met String Gel van Liquitex is voor iedereen leuk. Dat durf ik wel te zeggen 😉

Het maakt niet uit of je jong, oud, kunstenaar of geen kunstenaar bent, het is een leuk product om mee te werken. Door de textuur geef je een extra dimensie aan je kunstwerk. De String Gel blijft op het papier, canvas of paneel liggen en trekt niet in het paneel. Hierdoor krijg je de extra ‘dimensie’.

Hieronder zie je een voorbeeld van een snel probeersel van mij met String Gel.

Kunstwerk gemaakt met String Gel van Liquitex

Als je goed kijkt zie je in bovenstaand voorbeeld de textuur en dimensie.

De gel droogt transparant en behoud zijn textuur. Maar dat betekent niet dat het altijd transparant hoeft te zijn. Want de String Gel is erg leuk om mee te experimenteren. Je kunt gemakkelijk een dekkende kleur verf aan de String Gel toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld acrylverf of acrylic ink zijn.

Tips en tricks voor het gebruiken van Liquitex String Gel

Een van mijn favoriete dingen om te doen is het experimenteren met producten en materialen om anderen tips en tricks te kunnen laten zien. Ik maak regelmatig video’s en plaats deze op mijn YouTube kanaal, zoals de video hieronder.

String Gel aanbrengen

String Gel is een ‘gelachtig’ mengsel die je op verschillende manieren kunt aanbrengen. In mijn video gebruik ik een paletmes en een stokje, maar je kunt net zo goed een satéprikker gebruiken. Je kunt alle objecten gebruiken waarvan jij denkt dat je er String Gel mee kunt aanbrengen. Dit moedig ik ook zeker, ga lekker aan de slag, experimenteer en ervaar wat de effecten zijn 🙂

String Gel mengen met verf

De gel van Liquitex kun je mengen met acrylverf. Op deze manier voorzie je de transparante kleur van de gel van kleur. Een dekkende kleur zal een ander effect geven dan een transparante kleur. Ook dit is leuk om te experimenteren en te kijken wat jouw voorkeur heeft.

Acrylverf en acrylic ink zijn uitermate geschikt om de String Gel mee te mengen. In die video hierboven kun je zien dat ik slechts een paar druppeltjes acryl ink toevoeg aan de String Gel en dat het al een mooie gele dekkende kleur heeft.

Over String Gel heen schilderen

Wanneer de String Gel is opgedroogd en uitgehard kun je lekker gaan schilderen. In de video heb ik acrylic ink gebruikt, maar ook acrylverf geeft leuke effecten. Wat je er precies mee wilt schilderen dat laat ik helemaal aan jou over. Een idee zou kunnen zijn om een portret te schilderen en de wenkbrauwen en lippen van String Gel te maken en hier over heen te schilderen. Om maar even een idee te geven 😉

Wat kun je er mee?

De String Gel van Liquitex is een enorm leuk medium om mee te werken. Je kunt met dit gelachtige mengsel extra textuur en dimensie aan je kunstwerk geven. Ook kun je de transparante gel kleur geven door er een dekkende kleur verf aan toe te voegen. En zodra de String Gel is opgedroogd dan kun je eenvoudig eroverheen schilderen. Kortom, een fantastisch product om mee te werken en experimenteren.

Tip: je zou de String Gel kunnen gebruiken als accenten in een olieverf schilderij. Doe dit vóórdat je olieverf hebt aangebracht en laat goed drogen voordat je met olieverf gaat werken.

String Gel van Liquitex kopen

Natuurlijk kun je de String Gel van Liquitex ook kopen. Koop hier de String Gel van Liquitex.

Winkelwagen
Scroll naar boven