Mandy Groot

Pastelpotlood op onderschildering van aquarel op Pastelmat

Pastelpotlood op een onderschildering van aquarel op Pastelmat. Deze video is het vervolg op de eerdere video waarin ik laat zien hoe ik Aquarelpotloden op Pastelmat aanbreng.

Video pastelpotlood op onderschildering van aquarel op pastelmat

Vandaag ga ik verder met de illustratie die ik eerder gemaakt heb met aquarelpotloden op pastelmat papier en ik ga verder met de pastelpotloden van Faber Castell. Ik zal een aantal kleuren gebruiken tijdens het werken vermelden welke kleuren dat zijn.

Ik begin met een vrij donkere kleur, nummer 181, Payne’s Grey. Ik werk van donker naar licht en aangezien ik bedacht heb dat het licht een beetje van boven komt, zal ik de donkere kleur aan de onderkant van het ei aanbrengen. Ik breng het pastelkrijt in dunne laagjes aan, zodat ik straks, als er meerdere dunne laagjes zijn aangebracht, mooi kan blenden. Ik houd mijn potlood achteraan vast, zodat ik niet te hard druk, want als je het potlood dichter bij de punt vasthoudt is de kans groot dat je harder gaat duwen.

Daarna pak ik een wat roodbruine kleur, nummer 283, Gebrande Sienna, die meer naar bruin dan naar rood gaat en daar ga ik over de eerder aangebrachte kleur heen. Ik pak ook nog een lichtere kleur, nummer 186, Terracotta, die een beetje oranjeachtig is. Ik ga deze kleuren al een beetje blenden, omdat er al aardig wat pastelkrijt in het papier aanwezig is. Daarna pak ik nog een roze kleur, nummer 132, Beige Rood, en ik doe hetzelfde als eerder. Vervolgens pak ik een nog lichtere kleur, nummer 103, Ivoor, en breng die bovenin aan, om het goed licht te houden. Ik neem nog een beetje de oranjeachtige kleur, nummer 186, om nog meer oranje aan te brengen.

Het ei vind ik klaar en nu kan ik de schaduw onder het ei aanbrengen. De eerste laag doe ik met zwart, nummer 199 en hou goed in de gaten waar het licht vandaan komt. Ik maak een kleine schaduw. Daarna ga ik verder met een grijze kleur, nummer 233, koud grijs en kleur er zachtjes overheen. Ik ga door met een licht grijze kleur, nummer 230, een lichte koud grijs, en geef dan meer druk, zodat de schaduw vervaagt. Tenslotte vervaag ik de “randen” van de schaduw met een wit pastelpotlood.

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.