Pastels

Pastel is een zacht krijtje gemaakt van klei en kleurstoffen. Je kunt er heel mooi mee tekenen, bijna alsof je aan het schilderen bent. Kunstenaars die met pastelkrijt werken, vinden hun werk vaak meer op een schilderij lijken dan op een tekening. Hoewel het woord “pastel” zachte kleuren suggereert, zijn er ook hele felle kleuren in een pastelset.

Soft pastels

Soft pastels zijn krijtjes die uit pure pigmenten en een beetje bindmiddel bestaan. Ze zijn zacht en brokkelen gemakkelijk, wat zorgt voor rijke en intense kleuren. Omdat ze makkelijk mengen, kun je prachtige kleurverlopen maken. Met soft pastels kun je levendige en expressieve kunstwerken maken. Ze zijn ideaal voor het creëren van zachte overgangen en schaduwen. Je kunt kleuren eenvoudig mengen door ze over elkaar te vegen, wat zorgt voor subtiele tinten en een schilderachtig effect.

Soft pastels zijn perfect voor tekeningen, portretten en landschappen. Ze werken goed op speciaal pastelpapier dat een beetje ruw is, zodat de pastels goed blijven zitten. Omdat ze niet permanent zijn, kun je je werk fixeren met een fixatief om het te beschermen.

Soft pastels van het merk Talens

Soft Pastel Talens

Talens Art Creation softpastels zijn zachte, droge krijtjes waarmee je mooi kunt tekenen, bijna alsof je schildert. Ze zijn gemaakt van goede kleurstoffen, waardoor de kleuren fel en levendig zijn. Je kunt de pastels makkelijk gebruiken en kleuren mengen met je vingers, een wattenstaafje of een kwast. Door hun vierkante vorm kun je zowel grote vlakken als fijne details maken. Er zijn 36 kleuren beschikbaar en je kunt ze kopen in sets van 12, 24 en 36.

Soft pastels van het merk Van Gogh

Soft Pastel Van Gogh

Pure, heldere kleuren in de vorm van zachte pastelkrijtjes zijn perfect voor iedereen die graag mooie kunst wil maken. De dunne, ronde krijtjes zijn ideaal voor zowel fijne details als brede vlakken. Ze zijn gemaakt van goede kleurstoffen en klei, waardoor ze makkelijk kleuren en zacht aanvoelen. De pigmenten zijn veilig en bevatten geen zware metalen zoals lood, cadmium en kobalt. Pastels werken goed op ruwe oppervlaktes zoals papier, karton, steen, asfalt of hout. Pasteltekeningen kunnen vlekken, dus het is een goed idee om een speciale spray te gebruiken om je kunstwerk te beschermen.

Soft pastels van het merk Rembrandt

Soft Pastel Rembrandt

Rembrandt soft pastels zijn al jarenlang de populairste pastels ter wereld. Elke kleur in hun grote collectie wordt gemaakt met een speciale formule. De materialen voor elke nieuwe lading worden heel nauwkeurig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze van de beste kwaliteit zijn. Rembrandt soft pastels zijn gemaakt van de puurste klei en veel hoogwaardige kleurstoffen, wat zorgt voor kleuren die heel lang mooi blijven.

Oliepastels

Oliepastels zijn krijtjes gemaakt van pigmenten gemengd met een niet-drogende olie en was. Ze zijn glad en romig, en kunnen dikke, rijke kleuren op papier aanbrengen. In tegenstelling tot andere pastels, drogen oliepastels niet uit. Met oliepastels kun je zowel dikke lagen als dunne lijnen creëren. De kleuren blijven levendig en kunnen gemakkelijk worden gemengd en geblend. Je kunt verschillende texturen en effecten bereiken door de pastels te schrapen, vegen of met een mesje te bewerken.

Oliepastels zijn ideaal voor kleurrijke en expressieve kunstwerken. Ze kunnen worden gebruikt op papier, canvas, hout en zelfs metaal. Omdat ze niet drogen, blijven ze flexibel en kun je je werk blijven bewerken. Oliepastels zijn perfect voor zowel beginners als ervaren kunstenaars die willen experimenteren met kleur en textuur.

Oliepastel van het merk Van Gogh

Oliepastel Van Gogh

Van Gogh oliepastels zijn gemaakt van pure kleurstoffen, minerale oliën en was, waardoor ze zacht en glad tekenen zonder stof. Ze hebben sterke kleuren en zijn makkelijk te gebruiken op verschillende ondergronden. De serie heeft in totaal zestig kleuren in volledige sticks.