Gouache

Ecoline is een vloeibare aquarelinkt die bekend staat om zijn heldere en levendige kleuren. Deze veelzijdige inkt is ideaal voor een breed scala aan creatieve toepassingen, zoals schilderen, tekenen, kalligrafie, modeontwerp en illustraties. Dankzij de uitstekende mengbaarheid en transparantie kunnen kunstenaars prachtige kleurovergangen en effecten creëren.

Gouache van het merk Talens

Gouache Talens

Talens Gouache Extra Fijn is een geweldige verf die ik vaak gebruik. De kleuren zijn heel sterk en mat, wat betekent dat ze niet glimmen. Veel kunstenaars en ontwerpers houden van deze verf omdat de kleuren heel helder en dekkend zijn. Maar je kunt de verf ook een beetje doorzichtig maken door er water bij te doen.

Deze gouache wordt gemaakt met veel goede kleurstoffen en een stof die dextrine heet, waardoor de verf glad aanvoelt en niet glanst. Met gouache kun je mooie, egale kleurvlakken maken zonder strepen van de kwast te zien. Je kunt de verf met water mengen om de kleuren lichter te maken en zonder strepen over te laten lopen in andere kleuren.

Een handig weetje is dat gouache niet watervast is als het droog is. Dat betekent dat je, als de verf droog is, er nog steeds met water overheen kunt gaan om dingen aan te passen. Ik raad deze verf echt aan omdat ik er altijd mooie resultaten mee krijg!