Mandy Groot

Hoe moet je werken met alcohol inkt?

Het belangrijkste met het werken met alcohol inkt is dat je op een gladde ondergrond werkt die niet te poreus is. Anders trekt alle alcohol inkt in op het papier en verlies je het effect van de inkt.

De inkt kun je bijvoorbeeld ook aanbrengen op glas of porselein. Je kunt op alle gladde materialen werken met alcohol inkt.

Wanneer je werkt met alcohol inkt dan zul je merken dat op een gegeven moment de alcohol is vervlogen en uitgewerkt. Vanaf dit moment kun je de inkt niet meer vloeien of bewegen op het papier.

Alcohol inkt opnieuw activeren

Je kunt de inkt opnieuw activeren door er een redelijke pure alcohol aan toe te voegen. Een alternatief voor pure alcohol zijn blending solutions. Deze behoren echt bij de alcohol inkten en kun je aanbrengen op het papier om de inkt weer in beweging te brengen. Zo kun je weer nieuwe effecten creëren op het alcohol inkt papier.

Blending solutions

Blending solutions helpen je met het mengen en weer in beweging brengen van de alcohol inkt. In de blending solution zit een glycerine die de alcohol inkt activeert en verdunt, waardoor je het weer in beweging kan brengen.

Ben je op zoek naar een ander vloeibaar medium om mee te werken dan adviseer ik je om eens te kijken naar acryl ink.

Werken met alcohol inkt

Benodigheden:

Benodigde tijd: 7 minuten.

 1. Doe de latex handschoenen aan.

  Werken met alcohol inkt kan behoorlijk afgeven. Bescherm je handen goed door bijvoorbeeld latex handschoenen aan te trekken.

 2. Pak een paar kleuren alcohol inkt.

  Kies kleuren die goed bij elkaar passen. Bijvoorbeeld blauw, geel en groen.

 3. Doe de inkt op het Yupo papier.

  Je zult zien dat de inkt zich snel uitspreid over het papier. Een heel leuk effect om te zien.

 4. Beweeg de alcohol inkt over het papier.

  Pak nu de uiteinden van het papier en beweeg de inkt heen en weer over het vel.

 5. Laat de alcohol inkt drogen.

  Wanneer je klaar bent kun je de alcohol inkt laten drogen. Zo vervliegt de alcohol en blijft je eindresultaat staan op het Yupo papier.

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.