Welke kleuren acrylverf heb ik nodig?

Om een schilderij te kunnen maken heb je in ieder geval een aantal kleuren acrylverf nodig. Het is aan te raden om minimaal de primaire kleuren aan te schaffen. Dat zijn rood, geel en blauw. Daarnaast is het heel handig om titaan wit in je bezit te hebben. Dit is een dekkende kleur wit. Als je deze kleuren acrylverf hebt kun je theoretisch gezien alle kleuren maken.

In kunstenaarswinkels kun je kiezen uit een enorme hoeveelheid kleuren die de fabrikant al voor je heeft gemengd. Ik adviseer mijn cursisten naast de primaire kleuren ook een aantal kleuren aan te schaffen die ze gewoon mooi vinden. De praktijk heeft mij geleerd dat de “lievelingskleuren” vaak terug te vinden zijn in de schilderwerken! Het scheelt je heel veel tijd als je zo’n kleur direct bij de hand hebt.

Zwarte acrylverf

De meningen over de kleur zwart verschilt enorm onder de kunstschilders. Sommige mensen zijn er op tegen om de kleur zwart te kopen, maar ik ben van mening wanneer iets kant en klaar verkrijgbaar is je er best gebruik van mag maken. Desondanks vind ik een zelfgemaakte zwart wel mooier. Je kunt het maken door bijvoorbeeld ultramarijn blauw te mengen met gebrande omber. Door te spelen met de verhoudingen van deze twee kleuren geef je jouw zwart een levendige en persoonlijke uitstraling. Probeer het maar eens!

Plekken waar je acrylverf het beste kunt kopen

Persoonlijk vind ik het fijn om de kleuren even te zien en ga daarom graag naar een lokale kunstenaars en/of hobby winkel. Als zij onverhoopt de kleuren die ik graag wil niet hebben ga ik naar wat grotere zaken of zoek ik online naar de kleuren acrylverf.

Zelf vind ik het prettig om naar de kunstenaarswinkel en/of hobby winkel bij mij in de buurt te gaan, omdat de eigenaar je kent en vaak ook weet hoe je werkt. Dit komt goed van pas, omdat ze daardoor gericht met je mee kunnen denken. En onder het motto: “Wees lief en sociaal, koop lokaal” help ik hen weer hun boterham te verdienen.

Mocht je in de omgeving van Castricum wonen dan adviseer ik je om eens naar Bij Bakker te gaan. Simone heeft enorm veel producten waar ze alles van weet en kan je goed adviseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen