Mandy Groot

Wat zijn de beste aquarelpotloden?

Aquarelpotloden dat is een product wat heel toegankelijk is, omdat je eigenlijk een potlood hebt en de stift daarvan en de kleur daarvan is oplosbaar in water. Je hebt daarom ook niet altijd water bij de hand of je penselen. En als je met aquarelpotloden eerst een leuke tekening maakt dan kun je dat daarna voorzichtig nat maken. Mijn ervaring is wel dat als je echt gaat plonsen met water dan is toch wel een soort van je hele illustratie vertrokken. Als je daarentegen met heel weinig water gewoon nat maakt dan kan je de prachtigste tekeningen te maken.

Het is heel handig als je bijvoorbeeld dunne lijntjes wilt zetten. Je kunt bijvoorbeeld ook eerst een vlak natmaken en dan gaan tekenen. Dan is de kans groot dat het zich gaat verspreiden de kleur. Wat je ook kan doen is het puntje van je potlood natmaken en dan een lijntje trekken. Dan wordt de kleur veel intenser dan dat je alleen een lijntje zou trekken zonder water erbij.

Het is leuk om aquarelpotloden te combineren met aquarel. Je kunt zo makkelijk bijzetten met de potloden.

Welke aquarelpotloden zijn het beste?

Karendash, inktens van darewent. Die hebben ook nog eens de eigenschap dat als je het hebt aangebracht en natgemaakt dan is het gefixeerd. Dan loopt het niet meer uit. En Nuvo is ook een leuk merk, die hebben hele leuke eigentijdse kleuren. En het is een heel leuk product voor niet al te gek veel geld. Die zijn nog niet heel erg bekend. Er zijn leuke setjes van verkrijgbaar

Hoe moet je aquarelpotloden gebruiken?

Je kunt een tekening maken en daarna heel zacht en voorzichtig en heel weinig water nat maken waardoor de kleuren veel krachtiger worden. Je kunt ook zeggen ik spray mijn papier nat en ik ga tekenen en kijken wat er gebeurd. Dat geeft hele verassende effecten omdat de kleur zich dan toch gaat verspreiden. Of gebruik het als je een aquarel al hebt gemaakt en je wilt hier en daar nog wat aanzetten.

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.