Is ecoline een waterverf op waterbasis?

Ecoline is een waterverf op waterbasis. In ecoline zijn kleurstoffen toegevoegd die bepalend zijn voor de kleur van de ecoline  Mensen verwarren ecoline nog weleens met aquarel, maar ecoline is absoluut geen aquarelverf. Aquarel bestaat uit pigmenten en ecoline bestaat uit kleurstoffen. Het verschil zit in het feit dat er gezegd wordt dat de pigmenten lichtecht zijn en kleurstoffen niet. 

Dit wil niet zeggen dat je niet met ecoline prachtige schilderijen kunt maken. Ik ken namelijk iemand die al jaren geleden met ecoline een schilderij heeft gemaakt en deze achter glas heeft gedaan. Dit schilderij hang al jaren bij haar in de kamer en de kleuren blijven geweldig. Het is daarom niet zo dat ecoline direct verbleekt, wat wel veel mensen denken. Hierbij moet wel gezegd worden dat ik van mening ben dat je dan ecoline moet nemen van een merk. Een bekend merk voor ecoline is Talens.

Geef een reactie

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.