Hoeveel acrylverf heb je nodig?

De hoeveelheid acrylverf die je nodig hebt voor je kunstwerk is persoonlijk en sterk afhankelijk van je ideeën en/of wensen. Ben je bijvoorbeeld van plan om op een doek van 30 x 40 centimeter te gaan werken dan heb je in de meeste gevallen niet zoveel acrylverf nodig.

Heb je daarentegen een kunstwerk van 100 x 100 cm in gedachten en wil je dikke lagen aanbrengen zul je aanzienlijk meer verf nodig hebben. Wellicht verbruik je in dat geval een tube per kleur.

Hoeveel verschillende kleuren acrylverf je nodig hebt is afhankelijk van je wensen. Over het algemeen kom je met de volgende kleuren acrylverf een heel eind:

  • Primaire kleuren (rood, groen en blauw)
  • Titaan wit
  • Omber gebrand
  • Zwart

Wanneer je over de bovenstaande kleuren acrylverf beschikt, heb je in de meeste gevallen genoeg en kan je een hele tijd voort.

Het is altijd raadzaam om gewoon aan de slag te gaan en zelf te ervaren hoeveel acrylverf je nodig hebt. Zelf zorg ik er wel altijd voor dat ik voldoende wit in huis heb. Wit is namelijk een kleur die ik heel veel gebruik en daarom niet mis wil grijpen.

Hoeveelheid acrylverf van invloed op structuur?

Er heerst vaak de illusie dat je meer acrylverf nodig hebt wanneer je structuur op je doek wilt. Dat is bij acrylverf niet helemaal het geval. Wanneer je acrylverf dik aanbrengt ziet het er op het moment van aanbrengen erg leuk uit. Zodra het vocht uit de acrylverf verdampt blijft er alleen een hele subtiele welving over. Dit zal zeer waarschijnlijk niet het effect zijn waar je op gehoopt had.

Wil je toch graag dikker werken met acrylverf om bijvoorbeeld meer body aan je werk te geven? Ik zou je dan adviseren om acrylverf te verdikken met een extra heavy gel medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen