Hoe kun je acrylverf vlekken verwijderen uit kleding?

Om acrylverf vlekken uit je kleding te verwijderen is het belangrijk er zo snel mogelijk bij te zijn. Probeer het met water schoon te maken in combinatie met een groene zeep of gewone (hand)zeep. Je verwacht het misschien niet, maar handdesinfectant is ook een effectief middel om acrylverf vlekken uit je kleding te verwijderen.

Acrylverf is niet uitwasbaar wanneer je het zo in de wasmachine gooit. Het is aan te raden om speciale aandacht te geven aan de vlek. Persoonlijk verwijder ik acrylverf vlekken uit mijn kleding door de vlek nat te maken met water. Dan pak ik een beetje groene zeep (of handzeep) en wrijf ik deze zachtjes in de vlek. Ik blijf dan net zo lang wrijven (soms ook met m’n nagels) tot de zeep een beetje begint te schuimen. Laat het vervolgens een klein uurtje intrekken en doe het in de wasmachine.

Acrylverf uit kleding verwijderen met handdesinfectant

Een ander middel waarmee je acrylverf kunt verwijderen is handdesinfectant. De hand-disinfectant kun je direct op de vlek doen. Laat de handdesinfectant even op de acrylverf vlek zitten en wrijf de desinfectant ligt met je nagels in de verf vlek en dan zie je het langzaam oplossen. Zit er toch nog een beetje acrylverf? Dan adviseer ik je om er nog wat groene zeep of gewone handzeep op de vlek te doen. Blijf net zo lang wrijven op de vlek totdat de zeep begint te schuimen. Laat dit even intrekken en doe het in de wasmachine.

Wanneer de acrylverf echt helemaal is ingedroogd in je kleding dan is de kans klein dat je het echt helemaal uit je kleding kunt verwijderen. Mocht het na de eerste keer niet lukken met een van de bovenstaande methodes dan kun je het altijd nog een tweede keer proberen. Het zou zomaar kunnen dat na een tweede poging de vlek nog minder is geworden of zelfs compleet weg is.

Geef een reactie

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.