Mandy Groot

Hoe schilder ik met aquarel een sneeuwpop ?

In deze video schilder ik een sneeuwpop met aquarel.

Wat heb je nodig om een sneeuwpop te maken met aquarelverf?

  • Aquarelverf
  • Penseel
  • Kwast
  • Aquarelpapier

Ik begin met een schets en dit doe ik gewoon met potlood. Vervolgens maak ik een kleur blauw dit doe ik met donkerblauw en lichtblauw. Dit zie je in de video terug, linksonder donkerblauw en rechtsboven lichtblauw.

Beide kleuren meng ik met redelijk veel water. De platte kwast gebruik ik om de achtergrond te maken. Let goed op dat je de geschetste sneeuwpop niet inkleurt.

Zoals je in de video kunt zien ga ik onderhands heen en weer. Hopelijk zie je ook dat ik redelijk veel water gebruik en ik adviseer jou dit ook. Na wat tijd is het een beetje opgedroogd en kan ik nog wat meer water gebruiken om verder te mengen. Je zult zien dat de kwast met water het pigment een beetje wegduwt. Hierdoor hou ik lichtere plekken over op de achtergrond.

Dit is niet de manier waarop de meeste mensen werken, maar ik vond het leuk om jullie iets anders te laten zien met dit schilderijtje. Je ziet ook duidelijk links waar ik gestopt ben met het gebruiken van water. Het pigment stopt op een gegeven moment met verschuiven, maar je kan het pigment nog verder verschuiven door nog meer water te gebruiken.

Ik wil nogmaals benadrukken dat dit niet de ‘traditionele’ manier is om met aquarelverf te werken. Maar ik vind dit zelf een leuk speels effect geven en wil dit graag laten zien. Zo kun je zelf op meerdere manieren experimenteren met aquarelverf.

In de video zie je op een gegeven moment dat ik nog verder ga met de kleur blauw. Dit doe ik om wat extra kleur aan te brengen en dit heb ik gedroogd met een föhn.

dan kan ik nog ietsje meer aanbrengen daar waar ik het wil en dan ga ik nu doen op de plekken waar de sneeuwbollen zitten van de sneeuwpop daar leg ik hem wat donkerdere kleur blauw neer en volgens maak ik mijn penseel goed schoon en die is dus nog wel een beetje vochtig om ik hem wel afgenomen maar dat is niet zo heel vochtig meer en daarmee kan ik dan de neergelegde verf een beetje verdelen

en ik heb ze precies in die boogjes gedaan om een iets meer 3D gevoel te krijgen bij de sneeuwballen

Ik ga ook nog eventjes wat extra’s doen aan de eh de outline zeg maar van de sneeuwpop

Dit kun je draad naar eigen idee gewoon invullen

Nu maak ik met een beetje een bruin lichte bruin en een beetje zwart en donkere kleur en dan ga ik de hoed mee in kleuren

de achtergrond had ik eh nog eventjes droge föhnd Dus dan kan het niet in elkaar gaan overlopen

nu pak ik een beetje volledige zwart om nog even aan één kant wat extra zwarte in aan te brengen om nog meer dat gevoel te krijgen dat het wat diepte heeft of wat rond ding heeft

Ik gebruik trouwens een vrij vossen voorspenseels echt een aquarel penseel van eh van Gogh dus de 191 serie en je Ja die vind ik zelf heel erg prettig die nemen voor goed vocht op houdt het ook goed vast en een hele mooie scherpe punt waar ik eh vrij gedetailleerd mee kan werken

nog een beetje met de achtergrond

zodat de sneeuwpop nog meer naar voren komt

en nu maak ik met wat oranje en rood en een beetje licht bruin

een kleur om de neus te maken van de sneeuwpop

dat doe ik dus ook met het puntje van Die kwast

en hiervoor heb ik wel iets smallere smaller penseel gekozen iets kleinere dus de nummer 9 waar ik eerder mee werk is een nummer 12

de knopen op zijn buik maakt dan weer met een beetje bruin zwart

En het fijne puntje is dus ook ideaal om de takjes te schilderen waar ik de armen mee weergeef

En zoals je ziet is de rechterarm voor de kijkers dan die valt achter de bol en de linkerarm voor de kijkers Die heb ik echt vanuit de bol geschilderd waardoor je ook echt het gevoel krijgt dat het lijfje wat gedraaid is

nou met het hele fijne puntje kun je ook nog de steentjes of dingetjes aangeven voor de mond

En voor nu is je eigenlijk wel een beetje klaar alhoewel ik mis nog een sjaal

doe ik ook weer met een beetje rood en wat oranje en dat bruinige zodat je een beetje warm mijn kleur kan mengen want allemaal natuurlijk heel persoonlijk

en nu schilder ik de sjaal

uiteraard kun je het nog verder aankleden met wat sneeuwvlokjes of misschien zelfs wel wat glitters tot zover deze video Vond je het leuk geef het alsjeblieft een duimpje omhoog en tot de volgende keer

Winkelwagen

Betaal één keer met een eenmalige betaling. Voor altijd toegang tot de portret cursus. 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we je schilderspalet naar toe sturen?

Je gegevens zijn 100% veilig en op elk moment kun je afmelden.