3 Manieren om te Werken met Ecoline Brush Pens (Stiften) [+ Voorbeelden]

Ecoline Brush Pens worden in de volksmond ook wel Ecoline stiften genoemd. Deze Brush Pens kenmerken zich door de flexibele punt en prachtige kleuren. De Brush Pens bevatten een krachtige formule op basis van prachtige kleurstoffen, waardoor je schitterende kleuren op papier kunt zetten. De Ecoline Brush Pens zijn geschikt voor het maken van snelle schetsen, aquareltekeningen of de finishing touch. Kortom, als kunstenaar (of voor de ontspanning) kun je de brushpens goed gebruiken om vlot leuke creaties mee te maken. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van creaties die je kunt maken met ecoline stiften.

Voordat ik een aantal voorbeelden van creaties laat zien, wil ik mijzelf graag even kort voorstellen. Mijn naam is Mandy Groot en teken en schilder al ruim 40 jaar. Daarnaast ben ik ook teken- en schilderdocent. Wellicht ben je al eerder op mijn website geweest, want deze staat vol met teken- en schilderinspiratie. Of mogelijk ken je mij al van mijn filmpjes die op YouTube staan. Als allerlaatst wil ik graag nog even zeggen dat ik de meest uitgebreide online cursus portret tekenen en schilderen heb ontwikkeld waar ik erg trots op ben 🙂

Genoeg daarover, laten we lekker gaan kijken op wat voor manieren we met ecoline stiften kunnen werken.

Een pompoen gemaakt met ecoline stiften / brush pen

Welke ecoline stiften moet je kiezen?

Er word regelmatig aan mij gevraagd met welke Ecoline stiften je nou het beste kunt werken. Op de markt zijn er twee aanbieders die ik regelmatig voorbij zie komen. De Ecoline Brush Pens van Royal Talens en de AquaMarkers van Action.

De verschillen tussen beide aanbieders laat ik hieronder zien en mogelijk helpt dit jou met een keuze maken.

Talens Ecoline Brush Pen

De Ecoline Brush Pens van Royal Talens zijn er in 60 verschillende kleuren. En ze hebben ruim 40 sets in hun assortiment die ze verkopen. Ik ben razend enthousiast over de Brush Pens, omdat je ze kunt gebruiken voor het maken van kleurrijke tekeningen, schetsen, handlettering en de finishing touch! Dankzij de flexibele punt is de Brush Pen veelzijdig en kun je enorm gave effecten creëren. En je kunt de kleuren gemakkelijk mengen met een penseel met water. Het enige minpuntje is dat de Brush Pens niet echt geschikt zijn voor donker papier. Buiten dat vind ik het fantastische Ecoline Brush Pens!

+ Geschikt voor “aquarelachtige” tekeningen, handlettering en snelle schetsen
+ Ruime keuze aan kleuren
+ Gemakkelijk kleuren mengen
+ Flexibele punt voor gave effecten
– Minder geschikt voor donker papier

De Ecoline Brush Pens van Royal Talens zijn naar mijn mening geschikt voor beginners en gevorderden. Het zijn leuke “stiften” om mee te werken en je kunt er ontzettend veel moois mee maken. Een echte aanrader! https://youtu.be/B88IFyejyH0

AquaMarkers (Ecoline stiften) Action

De AquaMarkers van Action zijn net als de Ecoline Brush Pens met water vermengbaar. Er zijn veel verschillende kleuren en ze worden in sets van 50 stuks verkocht. Deze stiften zijn relatief goedkoop en zijn prettig om mee te werken. De kwaliteit van deze stiften vind ik wel net iets minder dan de Brush Pens van Royal Talens, maar het is een goed alternatief.

+ Geschikt voor tekenen en handlettering
+ Goedkoop
– Mengen is lastig

De AquaMarkers van Action zijn daarom naar mijn idee een goed alternatief voor beginners.

Conclusie voor kiezen Ecoline Stiften

De Ecoline Brush Pens van Royal Talens zijn voor mij de absolute winnaar!

Hieronder kun je een aantal leuke voorbeelden vinden om te werken met Ecoline Brush Pens. Ik moedig je ook aan om lekker aan de slag te gaan en te experimenteren 🙂

Ecoline Brush Pen voorbeelden

Hier vind je 3 voorbeelden hoe je de Ecoline Brush Pen kunt gebruiken. Ik begin met een tutorial van mijzelf waarin je een pompoen kunt maken met Ecoline stiften. Daarna krijg je een voorbeeld te zien hoe je kleuren kunt mengen met Ecoline Brush Pens en ik eindig met een tutorial van Handlettering.

Maak een Pompoen met Ecoline Stiften

In deze tutorial kun je zelf een pompoen maken, leuk voor Halloween bijvoorbeeld! Ik gebruik de Ecoline Brush Pens van Royal Talens en een Brush Pen met een water reservoir.

Maak een snelle schets met de gele brush pen. Deze schets moet ongeveer de vorm van een pompoen hebben. Het fijne aan deze brush pens is dat je lekker grof kunt schetsen. Vervolgens voeg ik wat meer oranje kleur toe in het midden en aan de onderkant wat meer rode kleur. Ik eindig onder met de kleur Sienna, een roodbruine tint.

Nu ga ik aan de slag met de Water Brush Pen. Dit is een Brush Pen voorzien van een reservoir die je met water kunt vullen. Dit gebruik ik om de kleuren met elkaar te mengen. Je zult merken dat de kleuren prachtig in elkaar overlopen. Tot slot, voeg de groene steel toe en vervaag ook deze weer met de Water Brush Pen.

Kleuren Mengen met Ecoline Stiften

Maak vloeiende overgangen tussen twee kleuren door de punten van beide pennen een paar seconden tegen elkaar aan te drukken. Tip: doe dit terwijl je ze rechtop houdt. De onderste pen zal de andere kleur opnemen. Ik raad je aan om de lichtste kleur onderop te houden, want deze zal de kleur van de donkerdere kleur makkelijk opnemen in de punt.

De kleur wordt tijdelijk opgenomen waardoor je prachtige overgangen kunt maken en op een gegeven moment teruggaat naar de oorspronkelijke kleur. Dit kun je ook doen met de Ecoline Blender Pen om de kleuren naadloos in elkaar te laten overlopen.

kleuren mengen met ecoline brush pens
Foto: Royal Talens

Handlettering met Ecoline Brush Pens

Je kunt prachtige handlettering maken met Ecoline stiften. De stiften zijn geschikt om met elkaar te mengen en je kunt ook ‘aquarellen’ door met een penseel met water de kleuren te mengen.

In de video hieronder zie je een aantal voorbeelden om te werken met Ecoline Brush Pens.

Conclusie

Ecoline Brush Pens (Ecoline Stiften) zijn een enorm leuk om mee te werken. Het is toegankelijk product en iedereen kan er mee werken. Mocht je willen beginnen of experimenteren dan adviseer ik je om de Ecoline Brush Pens van Royal Talens aan te schaffen. En ik hoop dat je met behulp van de verschillende voorbeelden goed op weg bent geholpen om lekker aan de slag te gaan!

Nog meer teken- en schilderinspiratie? Bekijk dan absoluut mijn blog, want deze staat vol met teken- en schilderinspiratie. Daarnaast vind je op mijn website online workshops en cursussen en kun je mij volgen op Facebook, YouTube en Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen