Ecoline Papier Kiezen [Keuzegids]

Het kiezen van het juiste papier voor Ecoline is erg belangrijk. Met Ecoline kun je een “aquarelachtig” effect verkrijgen en dat zorgt er voor dat het prettig is om papier te gebruiken die de Ecoline kan opnemen. Als je papier hebt gekozen die deze eigenschap niet heeft dan zul je merken dat het lastig zal zijn om deze effecten te bereiken, of dat de Ecoline niet het gewenste resultaat heeft. Dit kan dus allemaal te maken hebben met het papier. Hier vind je verschillende soorten papier die ik wel en niet geschikt vind voor Ecoline.

Voordat ik verder ga, stel ik mijzelf graag even kort voor. Mijn naam is Mandy Groot en teken en schilder al ruim 40 jaar. Ik maak regelmatig tutorials op YouTube en staat deze website vol met teken- en schilderinspiratie. Daarnaast ben ik schilderdocent en ben ik erg trots op mijn online cursus portret tekenen en schilderen die ik afgelopen jaar heb gelanceerd!

Verschillende soorten Ecoline Papier

Eerder noemde ik al dat Ecoline een aquarelachtig effect heeft. Het zal je daarom mogelijk niet verbazen dat aquarelpapier zeer geschikt is voor Ecoline. Ik laat je hier 3 verschillende papiersoorten zien die geschikt zijn voor aquarelpapier.

Maar ik begin eerst met minder geschikt papier voor Ecoline.

Ongeschikt papier voor Ecoline

Natuurlijk zijn er ook papiersoorten die minder geschikt zijn voor Ecoline. Hier vind je papiersoorten die naar mijn mening minder geschikt zijn voor Ecoline.

 • Printpapier
 • Glad papier
 • Dun papier

De meeste mensen hebben printpapier wel in huis liggen en daarom wordt het vaak gepakt. Het risico met dit papier is dat door de Ecoline het papier kan gaan bobbelen. Bij glad papier hecht de Ecoline niet goed waardoor het makkelijk uitgeveegd wordt wanneer je per ongeluk met je hand of arm erover heen gaat. Bij het gebruik van dun papier bestaat de kans dat het papier gaat bobbelen, of dat het papier zo snel verzadigd is dat het zelfs beschadigt.

Aquarel papier voor Ecoline

Er zijn verschillende manieren om met Ecoline Brush Pens te werken en het juiste papier is erg belangrijk. In alle gevallen zou ik er voor zorgen dat je minimaal papier hebt dat echt wat dikker is, bijvoorbeeld 250 grams. Hier vind je 3 soorten papier die ik geschikt vind voor Ecoline.

Aquapad papier is geschikt voor ecoline

Aquapad van Clairefontaine

Het papier van Aquapad van Clairefontaine is door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding een absolute aandrader voor beginner, hobbyisten en studenten. Dit papier is perfect voor alle natte technieken, zoals aquarel maar ook voor grafiet en inkt.

 • In verschillende formaten verkrijkbaar
 • Wit aquarelpapier, gemaakt van 100% cellulose
 • Gramsgewicht: 300 g/m²
 • Blok bevat 50 vel
 • Fijn gekorrelde en gladde zijde
 • Zuurvrij, pH-neutraal en in hoge mate verouderingsbestendig
 • Bloks zijn éénzijdig verlijmd
Strathmore Mixed Media Papier is geschikt voor Ecoline

Mixed Media 400 serie van Stratmohre

Dit papier vormt de perfecte basis voor Ecoline kunstwerken. Mede door de unieke combinatie van aquarel papierkenmerken en de fijne afwerking van tekenpapier. Het resultaat is een ultiem papier dat ideaal is voor diverse mixed-media-technieken. Of je nu werkt met aquarel, gouache, acryl, grafiet, pen & inkt, kleurpotlood, stift, pastel of Ecoline, dit papier biedt de veelzijdigheid die je nodig hebt. Het is gepresenteerd in handige, éénzijdig verlijmde blokken met een stevige omslagcover, waardoor het praktisch en gemakkelijk te gebruiken is voor al je creatieve projecten.

 • 15 vellen papier
 • 300-grams papier
 • Glad oppervlak
 • A4-formaat
Canson Montval papier is geschikt voor ecoline

Montval papier van Canson

Dit papier is vierzijdig verlijmd en daarom hoef je het niet op te spannen. Montval aquarelpapier is een praktische en hoogwaardige oplossing.

Montval aquarelpapier heeft in de loop der jaren zichzelf doorontwikkeld. Het is zuurvrij, heeft een uitstekende levensduur, is behandeld tegen schimmel en blijft onaangetast door optische witmakers. Dit maakt het tot hoogwaardig papier van topkwaliteit geschikt voor onder andere aquarel en Ecoline.

Conclusie

“Ecoline papier” bestaat eigenlijk niet. Om prettig met Ecoline te werken wordt vaak aquarelpapier gebruikt. Ik adviseer je om geen printpapier te gebruiken voor Ecoline, omdat dit papier dan gaat bobbelen. In plaats daarvan zou ik kiezen voor een Aquarelpapier, of ander stevig papier, zoals Mixed Media papier, van minimaal 250 grams.

Lekker aan de slag met Ecoline? Bekijk dan eens mijn post over werken met Ecoline. Leren portret tekenen en schilderen? Dan kun je eens mijn gratis online cursus portret tekenen volgen waarin je leert hoe je de juiste verhoudingen tekent. Of natuurlijk direct aan de slag met mijn online cursus portret tekenen en schilderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen